Säpinää Hakunilassa

Näytöksessä tekijävieraita!

Alkuleffana lyhytelokuva (13 min) Jasminin kaksi kotia (2022)

Ohjaus: Jean Bitar

Suomi, 2006

Kesto: 52 min | kieli: suomi | genre: dokumentti

Kino Myyri, lauantai 23.3. klo 14.15. OSTA LIPPU

Dokumenttielokuva näyttää, millaista oli nuorten hakunilalaisten elämä vuonna 2006. Maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten arkea, ystävyyssuhteita ja mietteitä seurataan koulun oppitunneilla ja juhlissa, talvisella pihamaalla, kotibileissä, jalkapallokentällä ja näytelmäharjoituksissa. Yhteinen kieli on suomi ja toiveet tulevaisuudesta valoisat.

Ohjaaja on libanonilaissyntyinen mutta ehdottoman vantaalainen Jean Bitar. Mies lähti kotimaastaan 18-vuotiaana, ja päätyi Suomeen vuonna 1979.

Vuosien varrella hän on kuvannut kotikaupungissaan muitakin dokumentteja. Bitar on tunnettu loistavista suomalaisen arjen kuvauksistaan. Hänen dokumentissaan esiintyvät ihmiset saattavat joutua ponnistelemaan, mutta tarinoita vie silti optimismi.

Säpinää Hakunilassa -leffan pääosassa ovat Hevoshaan, Hakunilanrinteen, Hakunilan, Sotungin ja Kimokujan koulun oppilaat, joiden elämää hän seurasi kaksi vuotta.

HUOM! Ohjaaja Jean Bitar on paikalla näytöksessä kertomassa lisää elokuvastaan. Ohjaaja on myös luvannut kokata yleisölle libabonilaista ruokaa!

HUOM! Näytöksen alussa kankaalla Hanna Karppisen ja Inka Achtén vuonna 2022 julkaistu 13-minuuttinen dokumentti Jasminin kaksi kotia. Se kertoo pähkinärinteeläisen 8-vuotiaan Jasminin muutosta somalimaahan. Näytöksessä vieraana Jasminin isä Mustafe Hassan.

Jasmin esiintyy myös aiemmin vuonna 2022 julkaistussa dokumentissa Kultainen maa, joka kuvaa koko Jasminin perheen suurta muutosta.