Vantaa täyttää 50 vuotta – ja VUFF 2!

Taaperoikään ehtinyt Vantaan urbaani filmifestivaali VUFF 2024 valaisee Myyrmäen aseman tienoita 21.–24. maaliskuuta. Vantaan juhlavuoden kunniaksi festivaali tarjoaa mm. vantaalaisuuden sisimpään pureutuvia elokuvia.

Historian toinen Vantaan urbaani filmifestivaali VUFF 2024 järjestetään torstaista sunnuntaihin 21.–24.3.2024 Myyrmäen Kino Myyrissä ja Myyräncolon Skenesalissa.

VUFFin helmiä ovat esimerkiksi vastikään Tampereen elokuvajuhlien pääpalkinnon voittanut Hard to Break sekä Virpi Suutarin dokumentti Havumetsän lapset.

Festivaali tarjoaa tänäkin vuonna elokuvia, joista osa ei päädy Suomessa teatterilevitykseen. Italialainen El Paraíso kertoo intensiivisestä äiti-poika -suhteesta ja Cannesissa ihastuttanut jordanialainen Inshallah a Boy neuvokkaan ja rohkean naisen taistelusta. Luvassa myös elokuvia esim. Intiasta, Virosta ja Nepalista. Leffojen – fiktioiden, dokumenttien ja lyhytelokuvien – lomassa keskustellaan, juhlitaan ja tanssitaan!

Miksi ikääntyvien ihmisten rakkaus nousee esiin monissa elokuvissa? Miksi Vantaa on loistava paikka kuvata elokuvia? Entä mitä nuoret ajattelevat tulevaisuudesta – ja elokuvien tulevaisuudesta – Suomessa?

Elokuvien ja keskustelujen yhteydessä halutaan nostaa esille elokuvan ja sen esitystoiminnan kannalta arvokkaita ihmisryhmiä: pandemian jälkeen elokuvateattereihin voimallisimmin palannut senioriväki, elokuvien käsikirjoittajat ja tietenkin nuoret, jotka elokuvia tekevät, esittävät ja katsovat tulevaisuudessa.

VUFFiin tuokin vauhtia Vaskivuoren lukio, jonka oppilaat osana elokuvakurssia tuottavat oman osuutensa festivaalille.

Monimuotoisessa kaupungissa esitettävien elokuvien teemat ovat monet, ja mukana on kypsän iän juhla. Vantaa 50 -juhlavuoden teemana on ”Kotona Vantaalla”, ja sen kunniaksi VUFF tarjoaa leffasarjan, jossa katsotaan syvälle vantaalaisen sieluun.

Skenesalissa vedetään taas musiikkipainotteisesti ja tilan anniskeluoikeuksista nauttien. Festivaalin kinomuseo esittelee Kino Myyrin aulassa nostalgiaa henkivän kokoelman Rekolan Kinossa säilyneitä vanhoja elokuvajulisteita. Ja VUFFin koirakino kutsuu tällä kertaa sisätiloihin!

Urbaanin leffafestarin venuet ovat Myyrmäkitalossa sijaitseva Kino Myyri ja kulttuurikeskus Myyräncolon Skenesali. Molemmat löytyvät aivan Myyrmäen aseman vierestä.