Mikä on VUFF?

Info in English

VUFF – Vantaan urbaani filmifestivaali on vuonna 2023 ensimmäistä kertaa järjestettävä nelipäiväinen elokuvajuhla Myyrmäessä. Sen tapahtumapaikkoja ovat Kino Myyri ja Myyräncolon alakerran Skenesaliin rakennettu pop up -elokuvateatteri. Skenesalilla on leffateatterihistoria, sillä 1980-luvulla tilassa toimi Kino Myyrmäki.

Osana festivaalin ohjelmaa tarjolla on Kino Myyrin aulaan pystytetty KINOMUSEO , laaja vanhoja elokuvajulisteita esittelevä näyttely. Näyttelystä vastaa Rekolan Kino, jonka uumenissa julisteaarteet ovat säilyneet.

Minifestivaali järjestetään yhteistyönä. Pääjärjestäjänä on Kino Myyrin toiminnasta vastaava Pop Up Kino Helsinki, kumppaneinaan asukasaktiivien pyörittämä kulttuurikeskus Myyräncolo sekä Vantaan kulttuuripalvelut. Vantaan kaupunki myös rahoittaa tapahtumaa.

VUFF 2023 on pilotti. Tavoitteena on, että festivaalista kehittyy Vantaan oma vuotuinen leffatapahtuma, joka voi tulevaisuudessa löytää uusia paikkoja ja muotoja. Kutsumme kaikkia elokuvista kiinnostuneita katsomoon ja myös osallistumaan muulla tavalla.

Festivaalin julisteen kuva on yksityiskohta Myyrmäen aseman muraalista. Vuonna 2015 valmistuneen muraalin tekijäryhmä on https://multicoloureddreams.com ja nimi MCD x 01600. 

 

Tapahtumapaikat:

KINO MYYRI
Kinorinne 6, Myyrmäkitalo. Sisäänkäynti juna-aseman puolelta.

SKENESALI, Myyräncolo
Jönsaksentie 6. Sisäänkäynti Skenesaliin Myyr York Cafén ovesta katutasolta.

Sekä Kino Myyri että Myyräncolon Skenesali sijaitsevat Myyrmäen aseman tuntumassa.

Bonustapahtumana järjestettävän Koirakinon tapahtumapaikka ilmoitetaan myöhemmin.

 

Saapuminen Myyrmäkeen:

Myyrmäkeen pääsee nopeasti ja kätevästi P-junalla Helsingistä (AB-vyöhyke) ja I-junalla Tikkurilan ja lentokentän suunnasta.
Perille pääsee myös busseilla. Katso tarkemmat tiedot HSL:n reittioppaasta.

 

Lipunmyynti:

VUFFin lipunmyynti alkaa maaliskuun alussa, jolloin koko ohjelma julkaistaan. Ohjelma ja linkit lippukauppaan löytyvät tältä sivustolta. Lippuja voi ostaa myös molemmista elokuvateattereista. Henkilökohtainen kulttuurietu käy maksuvälineenä.

 

Yhteystiedot:

Jos sinulla on kysymyksiä, ehdotuksia, palautetta tai muuta asiaa, lähetä viesti lomakkeella tai sähköpostilla, soita tai tekstaa.

Pop Up Kino Helsinki / Kino Myyri / VUFF 2023

 

Toiminnanjohtaja Janne Hulkkonen
+358 50 413 4959
popupkino@popupkino.fi

 

Tuottaja Sini Saaritsa
+358 40 521 8723

 

www.popupkino.fi
www.vuff.fi
www.myyrikino.fi